Що подарувати на річницю весілля?

що подарувати на річницю весілля

Кожна сім’я має свої важливі події та свята. Але ніхто не сперечатиметься, що для щасливої ​​сімейної пари найважливіше свято — це день одруження.

Подарунки на річницю весілля

Минає час, сім’я вже пройшла перевірку на міцність і щороку це свято набуває все нового значення. Якщо відзначається річниця весілля, значить, ця подія важлива у житті подружжя та шлюб має щасливу долю.

Тому друзі та близькі цього дня хочуть привітати родину красивим та потрібним подарунком, у який вкладається ще й глибокий зміст. У різних країнах склалися свої народні традиції та обряди святкування цієї чудової події. Але всі вони зводяться до одного — подарунок має символізувати річницю та містити тонкий натяк на майбутнє.

godovshhyna svadb%D1%8B podarky

Що подарувати на річницю весілля за датами

Що подарувати на річницю весілля? Відповідь це питання дає сімейний стаж подружжя. Подарунки на весілля можуть бути будь-які: молода сім’я починає влаштовувати свій побут і в цьому випадку буде все доречно: побутова техніка, постільна білизна, посуд та багато іншого.

  • Перша річниця весілля вважається ситцевою. Назва річниці натякає на неміцний, але ще й не дуже обтяжений життєвими проблемами спілка, яка схожа на тоненький ситчик. Тому подружжя обдаровують виробами з текстилю (штори, постільна білизна, скатертини і т.д.).
  • За наступний рік сім’я ще не зміцнила своє коріння, а проблеми вже з’явилися, тому міцність сім’ї майже така сама, як і міцність паперу. Другий рік вінчає паперова, тому й дари паперові: книги та інша корисна друкована продукція, яка може дати відповідь на запитання.
  • На шкіряну (трирічний сімейний стаж) краще подати подружжю вироби зі шкіри. Втішить дружину елегантна сумочка з тонкої шкіри, а чоловіка — стильне портмоне.
  • П’ятиріччя подружнього життя відзначається як дерев’яне весілля. Щасливе подружжя в цей день отримує подарунки з дерева (скриньки, кухонне начиння, садові меблі). Якщо у цей день гості посадять деревце.
  • Срібна або 25-річний ювілей — важлива віха в сімейному житті: виросли діти, досягнуто успіхів у професійній кар’єрі, набутий певний стан. Можна підбити деякі підсумки. Про характер подарунків говорить назва ювілею: подружжя бере в дар вироби зі срібла (прикраси, свічники, столові прилади тощо).
  • Золоту відзначають ті щасливці, які прожили у шлюбі 50 років. Цей ювілей відзначається у нашій країні особливо урочисто. Є звичай подружжю обмінюватися новими обручками. До такої важливої ​​події гості готують як подарунок вироби із золота або інших металів, покриті позолотою.

Діамантовий ювілей відзначають подружжя, яке має 60-річний стаж сімейного життя. Такі пари заслуговують на подарунок цінні прикраси з діамантами.