Секрети, які використовують у ресторанах: як зварити буряк, щоб він зберіг колір і смак

a43d8b9ec4d7e3a4bd94394ad72d2c62

Лайфхаки для смачного буряка

Ми розповідали про те, як просто підготувати листя капусти на голубці. Тепер ділимось порадами, про які знають і які використовують у своїй роботі кухарі в ресторанах. Вони стосуються того, як вдало зварити буряк.

Є кілька методів, з якими овоч зберігає і насичений колір, і гарний смак. Розповідаємо про них разом із “Порадницею”.

“Контрастний душ”

Цей метод допоможе зберегти солодкий смак буряка, насичений колір та полегшить його чищення. Помийте буряк середнього розміру, не обрізаючи хвостик та корінці.

Покладіть буряк у каструлю, залийте водою так, щоб вона покривала овоч на два пальці. Варіть під кришкою 50 хвилин (для маленького буряка достатньо 30-40 хвилин). Злийте гарячу воду, залийте буряк холодною. Перекладіть буряк у миску, знову залийте холодною водою та додайте кубики льоду.

У духовці

Цей метод економить час та електроенергію, адже буряк можна запекти разом з іншими стравами. Загорніть підготовлений буряк у фольгу. Додайте до буряка перед запіканням дрібку солі та чайну ложку яблучного оцту для неперевершеного смаку.

Поставте буряк у розігріту до 200°C духовку. Запікайте буряк 50-60 хвилин. Залиште буряк у фользі до повного охолодження.

З цими способами овоч залишиться смачним та насичено-червоним. Також ми розповідали, які помилки псують смак шашлику.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *