Готуватимете замість котлет: рибні палички сподобаються дітям та дорослим

c39dd79125c928c1a251cbbdcfa76c5a

Палички смачно їсти з рисом чи картопляним пюре

З хека можна приготувати багато смачних страв. Його тушкують з овочами, смажать у клярі, запікають чи готують рибні котлети.

Сьогодні ми пропонуємо приготувати із хека рибні палички. Ця страва неодмінно сподобається дорослим та дітям, інформують на Instagram-сторінці “ketiv_”.

Як приготувати рибні палички

Інгредієнти:

  • філе хека – 2 шт.;
  • куряче яйце – 1 шт. + 1 жовток;
  • улюблені спеції (мускатний горіх, чорний перець);
  • панірувальні сухарі – 200 г;
  • борошно пшеничне – 100 г (для панірування);

Інгредієнти для соусу:

  • грецький йогурт;
  • кріп;

Спосіб приготування:

  1. Зробити рибний фарш, попередньо відтиснувши зайву рідину, якщо риба була замороженою.
  2. До фаршу додати жовток курячого яйця, спеції, 2 столові ложки панірувальних сухарів.
  3. Все ретельно перемішати до однорідності та трохи відбити руками.
  4. Підготувати панірування, насипавши в одну миску борошно, в іншу панірувальні сухарі, а втретю — збите яйце.
  5. Сформувати руками палички бажаного розміру.
  6. Спочатку рибну паличку обваляти в борошні, потім в яйці та у сухарях.
  7. Викласти палички на деко, застелене пергаментом і випікати у попередньо розігрітій до 180 градусів духовці близько 20 хвилин.
  8. Для соусу в мисці поєднати грецький йогурт, дрібно нарізаний кріп, добре перемішати.

Раніше ми публікували рецепт домашніх курячих ковбасок. Вони виходять соковитими, смачними і не містять жодних консервантів.