Парові котлети: 3 цікаві рецепти

парові котлети

Парові котлети – це смачна та здорова страва, яка готується без використання олії чи жиру, завдяки чому зберігаються всі корисні речовини інгредієнтів. Вони ідеально підходять для тих, хто стежить за своїм здоров’ям або дієти. Ось три цікаві рецепти парових котлет:

Рецепт 1: Курячі парові котлети з овочами

parovue kotletu s kuryczej
парові котлети з куркою

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе, подрібненого
  • 1 морква, терта
  • 1 цибулина, дрібно нарізана
  • 1 зелений перець, дрібно нарізаний
  • 2 ст. ложки зелені (кінза або петрушка), дрібно нарізаною
  • 2 яйця
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

  • У глибокій мисці змішайте куряче філе, терту моркву, дрібно нарізану цибулю, зелений перець та зелень.
  • Додайте яйця, сіль та перець. Добре перемішайте, щоб усі інгредієнти рівномірно розподілилися.
  • Сформуйте з маси котлети і покладіть їх в пароварку.
  • Париті котлети протягом 20-25 хвилин.

Рецепт 2: Лососеві парові котлети з картоплею

Інгредієнти:

  • 300 г свіжого лосося, подрібненого
  • 2 картоплі, відварені та подрібнені
  • 1 яйце
  • 1 лимон, сік
  • Сіль, перець та зелень за смаком

Приготування:

  • Змішайте подрібнений лосось з відвареною та подрібненою картоплею у великій мисці.
  • Додайте яйце, лимонний сік, сіль, перець та дрібно нарізану зелень. Добре перемішайте.
  • Сформуйте котлети і покладіть їх у пароварку.
  • Парите близько 15-20 хвилин.

Рецепт 3: Вівсяні парові котлети з овочами

парові котлети з вівсянкою

Інгредієнти:

  • 1 чашка вівсянки
  • 1 невелика цукіні, терта
  • 1 морква, терта
  • 1 яйце
  • 1/2 чашки тертого сиру
  • Сіль, перець, трави до смаку

Приготування:

  • Замочіть вівсянку в гарячій воді на 15-20 хвилин|мінути|, потім відцідіть.
  • У мисці змішайте вівсянку, терту цукіні, терту моркву, яйце, тертий сир, сіль, перець та трави.
  • Сформуйте котлети і покладіть їх у пароварку.
  • Готйте парові котлети близько 20-25 хвилин.

Ці парові котлети стануть чудовим вибором для тих, хто хоче насолоджуватися смачною стравою, зберігаючи при цьому користь для здоров’я. Смачного!