Багато хто хоче дізнатися, як зробити паштет з печінки так, щоб результат радував. Це дуже просто, якщо знати кілька тонкощів.
Інгредієнти:
- Печінка (свиняча, куряча або індички)
- Свиняче сало (приблизно втричі менше печінки)
- Цибуля
- Морква
- Лавровий лист
- Чорний перець горошком
- Сіль
- Вода
Додатково (за бажанням):
- кріп
- Петрушка
- Печериці
Як зробити паштет із печінки?
Почніть із підготовки інгредієнтів: очистіть печінку і наріжте її на шматки. Цибулю розріжте на кілька частин, морква, якщо вона велика, розріжте навпіл. Викладіть печінку, сало, цибулю, моркву, лавровий лист і перець горошком у глибоку форму для запікання. Додайте|добавляйте| трохи води, посоліть і відправте в духовку, розігріту до 200 ° C, до готовності. Якщо ви віддаєте перевагу смаженій печінці, обсмажте її на сковороді, намагаючись не пересушити.
Після запікання або смаження дайте інгредієнтам охолонути. Заберіть спеції, такі як лавровий лист і перець, і пропустіть решту продуктів через м’ясорубку, щоб отримати однорідну масу. Свинячу печінку можна прокрутити двічі, тому що вона щільніша, ніж куряча або печінка індички.
Якщо хочете зробити смак більш насиченим, додайте в паштет дрібно нарізану зелень та обсмажені гриби. Для однорідності їх також можна подрібнити.
Готовий паштет викладіть у відповідний посуд, охолодіть у холодильнику та прикрасьте зеленню або фігуркою із вершкового масла перед подачею. Ця страва стане відмінним рішенням, як зробити печінку смачною та соковитою.