Categories Господиня Рецепти

Готуємо домашній паштет із печінки

Багато хто хоче дізнатися, як зробити паштет з печінки так, щоб результат радував. Це дуже просто, якщо знати кілька тонкощів.

Інгредієнти:

  • Печінка (свиняча, куряча або індички)
  • Свиняче сало (приблизно втричі менше печінки)
  • Цибуля
  • Морква
  • Лавровий лист
  • Чорний перець горошком
  • Сіль
  • Вода

Додатково (за бажанням):

  • кріп
  • Петрушка
  • Печериці

Як зробити паштет із печінки?

Почніть із підготовки інгредієнтів: очистіть печінку і наріжте її на шматки. Цибулю розріжте на кілька частин, морква, якщо вона велика, розріжте навпіл. Викладіть печінку, сало, цибулю, моркву, лавровий лист і перець горошком у глибоку форму для запікання. Додайте|добавляйте| трохи води, посоліть і відправте в духовку, розігріту до 200 ° C, до готовності. Якщо ви віддаєте перевагу смаженій печінці, обсмажте її на сковороді, намагаючись не пересушити.

Після запікання або смаження дайте інгредієнтам охолонути. Заберіть спеції, такі як лавровий лист і перець, і пропустіть решту продуктів через м’ясорубку, щоб отримати однорідну масу. Свинячу печінку можна прокрутити двічі, тому що вона щільніша, ніж куряча або печінка індички.

Якщо хочете зробити смак більш насиченим, додайте в паштет дрібно нарізану зелень та обсмажені гриби. Для однорідності їх також можна подрібнити.

Готовий паштет викладіть у відповідний посуд, охолодіть у холодильнику та прикрасьте зеленню або фігуркою із вершкового масла перед подачею. Ця страва стане відмінним рішенням, як зробити печінку смачною та соковитою.

Досвідчений копірайтер, вебмайстер, творець цифрового контенту

Автор та правовласник текстів на сайті https://zhinka.in.ua/. Будь-яка перепублікація контенту без моєї згоди розцінюватиметься як порушення авторського права.