Солодке шампанське: ідеї для натхнення

doux шампанське

Солодке шампанське (Doux) відрізняється від інших видів підвищеною концентрацією цукру – понад 50 г/літр. Незважаючи на збільшену частку цукру, у смаку зберігається виразний кислуватий відтінок. Зміст етанолу – близько 12%. Ігристе вино частіше п’ють у чистому вигляді, використовують для приготування їжі та коктейлів. Ігристе вино Doux віддавали перевагу представникам британської королівської родини. Одна з причин популярності сорту – поєднання з більшістю продуктів та страв. Якщо любите закушувати сирами, ікрою, морепродуктами, вибирайте солодке шампанське, яке зробить смак їжі яскравим та колоритним. Смак ігристого вина залежить від виробника. Для представників більшості брендів характерний вершковий смак та насичений аромат фундуку, сухофруктів, карамелі. Подавайте солодке шампанське у класичних келихах типу флейта, купе або тюльпан, попередньо охолодивши до температури 7–8 °C. 

Оригінальні коктейлі з шампанським Doux

У літню спеку хочеться пити освіжаючі напої, що бадьорять. Завдяки вуглекислому газу солодке шампанське вгамовує спрагу та освіжає. Альтернатива вживанню в чистому вигляді – коктейлі, які набувають пікантного смаку через додавання інших інгредієнтів. Якщо хочете скуштувати незвичайні смакові композиції, приготуйте мікси:

  1. Коктейль із базиліком. Знадобиться 200 мл солодкого ігристого вина, скибочка рожевого грейпфрута, 4 листочки базиліка.
  2. Тайська пристрасть. Змішайте 150 мл шампанського, 5 мл білого рому, 3 мл сиропу Томат, 30 мл соку маракуї та 3 мл соку лайма.
  3. Червоний гострий. Додайте в 150 мл ігристого, по 20 мл полуничного екстракту та цукрового сиропу, 3 мл лимонного соку та 5 мл перцевої горілки.

Вишукані коктейлі стануть окрасою вечірки та святкового застілля, допоможуть налагодити спілкування та весело провести час із друзями.

Що приготувати з ігристим вином

Солодощі напою гармонують зі смаком шоколаду, фруктів, здобної випічки, заварного крему та інших десертів. З додаванням солодкого шампанського готують тістечка, кекси та еклери з вершковим кремом. Замовте солодке ігристе вино на Маудау і спробуйте приготувати філе смаженого лосося у вишуканому соусі. Страва справить враження на вимогливих гурманів. Інгредієнти:

  1. філе лосося – 8 порцій;
  2. борошно для посипання;
  3. оливкова олія – ​​1 ч. л.;
  4. вершки жирністю 30% – 0,5 склянки;
  5. солодке шампанське – 0,5 склянки;
  6. нарізаний кубиками цибуля-шалот – 1 шт.;
  7. подрібнений часник – 3 зубчики;
  8. зелень естрагону, сіль і чорний перець за смаком.

Нагрійте сковороду, додайте|добавляйте| Зніміть рибу зі сковороди і відправте в духовку, розігріту до 200 °C, на 15–20 хвилин. Обсмажте на сковороді цибулю-шалот і часник, додайте шампанське, тушкуйте, поки|доки| суміш не увариться, влийте вершки і доведіть до кипіння. Варіть соус, щоб загуснув. Зніміть з вогню, посипте зеленню естрагону. Викладіть рибу на тарілку, полийте соусом. Як гарнір подавайте запечену картоплю та спаржу.