Хрумка смажена картопля з цибулею: покроковий простий рецепт

8 1

Картопля давно завоювала серця гурманів усього світу завдяки своєму неповторному смаку та універсальності. Сьогодні ми поділимося з вами простим рецептом приготування смаженої картоплі з хрусткою скоринкою.

Інгредієнти:

  • Картопля – 1200 г (близько 12 середніх бульб)
  • Цибуля – 1 шт.
  • Соняшникова олія – 4 ст.л.
  • Сіль – до смаку
  • Чорний мелений перець – до смаку
  • Свіжа зелень (кріп, петрушка) для подачі за бажанням.


Загальний час на підготовку продуктів та приготування займає приблизно 50 хвилин.

Кількість порцій : близько 5.

Приготування:

Бульби ретельно промийте під холодною водою, потім очистіть від шкірки.

1


Після цього наріжте картоплю акуратними часточками середнього розміру.

2 2

Щоб картопля придбала бажану хрустку скоринку, важливо попередньо обсушити її. Розкладіть нарізані часточки (на паперовому рушнику) і залиште на кілька хвилин, щоб видалити зайву вологу.

Візьміть глибоку сковороду з товстим дном та поставте її на сильний вогонь. Налийте олію і дайте їй добре прогрітися.

3 1

Важливо, щоб сковорода була дійсно гарячою перед тим, як ви почнете обсмажувати картоплю.

Акуратно викладіть нарізану картоплю в гарячу олію і смажте на сильному вогні, періодично помішуючи.

4 1

Перші хвилини смаження намагайтеся не перемішувати занадто часто, щоб картопля встигла схопитися і утворити рум’яну скоринку. На цьому етапі сіль додавати не потрібно!
Поки картопля смажиться, наріжте цибулю (дрібно або півкільцями).

5 1

Коли картопля почне набувати золотистого відтінку, додайте цибулю до неї і акуратно перемішайте.

Продовжуйте смаження, стежачи за тим, щоб нічого не пригорало.

6

Коли картопля стане повністю готовою і придбає апетитну скоринку, саме час додати спеції.

7

Готову смажену картоплю перекладіть на блюдо сервіровки і прикрасьте свіжою зеленню. Це надасть страві свіжого аромату і зробить його ще привабливішим.

Поради: Якщо хочете отримати особливо насичений смак, спробуйте додати трохи часнику чи улюблених трав прямо у процесі смаження.

Для смаження найкраще вибирати рожевий чи червоний сорт картоплі.