Готуємо самі: найсмачніший рулет з лаваша з грибами

рулет із лаваша з грибами

Досить часто потрібно приготувати закуску нашвидкуруч – у цих випадках рецепти на основі готового лаваша просто порятунок господині.

Рулет можна приготувати з різними начинками, не боячись експериментувати – страву зіпсувати неможливо. Рулет з лаваша з грибами стане чудовою закускою, його можна подавати у будь-який час та з будь-якими напоями.

Секрети смачного рулету

Щоб змінити смак, достатньо додати будь-який інгредієнт до грибів – це можуть бути овочі, наприклад, морква, цибуля, капуста та болгарський перець.

Чудовий рулет вийде, якщо додати до грибів смажену яловичу печінку, подрібнену на м’ясорубці. Сир, яйця, бекон, горіхи – вибір обмежений лише фантазією кухаря.

Складові

  • вірменський лаваш (тонкий);
  • печериці (200 гр.);
  • біла цибуля (300 гр.);
  • сухе вино (150мл);
  • мед (2 ст.л.);
  • гірчиця до смаку;
  • сметана (100 гр.);
  • зелень;
  • спеції на смак.

Як готувати рулет з лаваша з грибами

вірменський лаваш та гриби

Для початку необхідно приготувати начинку – печериці необхідно дрібно порізати та обсмажити до готовності. Для приготування можна змастити сковорідку вершковим або оливковою олією.

Наступний етап – цибульний мармелад. Щоб приготувати мармелад з цибулі, потрібно порізати цибулю півкільцями і обсмажити її на оливковій олії. Щоб надати мармеладу насичений аромат, можна додати до нього чебрець і коріандр.

На максимальному вогні в товстостінній сковорідці тушкувати цибулю 15 хвилин, не забуваючи інтенсивно помішувати. Потім потрібно додати півсклянки вина, трохи меду, крапельку оцту та спецій на власний смак. Можна посолити мармелад на цьому етапі.

Мармелад потрібно гасити близько 40 хвилин, періодично слід енергійно помішувати, не даючи масі пригоріти.

У цей час можна приготувати соус, яким змащуватиметься рулет. Для приготування соусу потрібно дрібно нарізати зелень (рекомендується використовувати три-чотири види зелені, наприклад, кріп, цибулю, м’яту та естрагон), потім змішати в блендері зелень зі сметаною.

Після того, як маса стане однорідною, необхідно додати гірчицю та ще раз ретельно перемолоти.

Після цього можна приступати до виготовлення рулету. Вірменський лаваш потрібно обережно розстелити на столі і рясно змастити соусом зі сметани, гірчиці та зелені.

Зверху тонким шаром викласти грибну начинку, полити її мармеладом цибулі. Потім рулет потрібно скачати. Досить часто господині “складають” рулет, укладаючи широку смугу як основну. Цей варіант хороший для тих рулетів, які потрібно обсмажувати.

Але в цьому випадку краще саме скачати – тоді рулет при нарізці виглядатиме набагато привабливіше.

Щоб рулет просочився і тримав форму, його можна обернути харчовою плівкою і прибрати в холодильник на кілька годин, після цього нарізати на порційні шматочки і подавати на подушці салатного листя.