Догляд за підшлунковою залозою: п’ять важливих рекомендацій для здорового органу

Догляд за підшлунковою залозою

На жаль, здоров’ю підшлункової залози ми не приділяємо належної уваги, доки не зіткнемося із серйозними проблемами. Цей орган розташований за шлунком і виділяє травний сік, нам потрібно більше знати про нього.

Саме в цій статті ми розглянемо п’ять методів догляду за підшлунковою залозою, які дозволять уникнути її хвороб.

1. Споживання хрестоцвітих овочів. Так, наприклад, броколі використовують навіть як профілактику онкологічних захворювань. Всі види капусти запобігають появі онкології на підшлунковій залозі.

Збагатіть свій раціон капустою. Для захисту підшлункової їжте дві порції броколі на кілька тижнів. Але зверніть увагу – при захворюваннях щитовидної залози хрестоцвіті краще не захоплюватися.

Догляд за підшлунковою залозою

2. Відмовтеся від куріння. Ця звичка правильна для всього організму, тому її краще позбутися. У людей, що палять, збільшена можливість виникнення злоякісних захворювань підшлункової залози.

3. Харчуйте правильно. Що стосується шкідливої ​​їжі всім відомо – це смажені страви, перероблені продукти, вироби з білого борошна, цукор, газування.

Люди вибирають її через простоту приготування та застосування. Наприклад, наприкінці робочого дня найменше хочеться чогось готувати на кухні.

Але шкідливі речовини з цих продуктів руйнують нашу підшлункову залозу. Нездорове харчування також підвищує можливість онкології. Змінюйте харчові звички та відмовтеся від алкоголю.

4. Очищайте підшлункову від токсинів. Чи займалися ви цим хоч раз? Підшлункова продукує травні ферменти.

Забруднення токсинами підшлункової може призвести навіть до гормонального збою, що може спровокувати діабет. Тому періодично підшлункову треба чистити.

10 днів пийте по 10 склянок води та соків для очищення підшлункової. Їжте продукти, збагачені антиоксидантами – апельсин, ківі, манго, полуниця. Ці фрукти чистять та зміцнюють підшлункову.

Догляд за підшлунковою залозою

5. Соки для оздоровлення підшлункової. Деякі натуральні соки особливо корисні для підшлункової. Вони нормалізують її діяльність. Фруктові соки краще пити вранці, а овочеві – у процесі їди або після. Не пийте соки на голодний шлунок і годину після нічого не пийте. Не підсолоджуйте натуральні соки.

У блендері готуйте соки у поєднанні з наступних овочів:

– Брюссельська капуста на пару, морквяний сік, вода, селера.

– Сік Алое Віра, артишок, лимонний сік, гаряча вода.

– Папайя, порошок лляного насіння, вода, мигдаль.