Риба з овочами: смачно, просто та корисно

риба з овочами

Їжа прямо впливає на організм людини і допомагає отримати бажаний запас енергії. Однак, не завжди ті продукти, які вживаються для приготування страв, є корисними та якісними.

Риба з овочами: користь та цінність

Дуже часто людина просто не отримує всього комплексу вітамінів та мінералів, і тоді починаються захворювання та проблеми із травною системою.

У такому разі потрібна дієта, і не просто дієта, а насичення організму амінокислотами та макроелементами.

Ця проста дієтична страва, яка підійде майже всім, готується дуже швидко і без великих грошових витрат. Все, що знадобиться, це свіжа риба (можна взяти той вигляд, який подобається найбільше або яка людина звикла вживати), овочі, фрукти та спеції.

Рецепт риби з овочами у духовці

рецепт риби з овочами

Спочатку треба підготувати овочеву нарізку. Для цього цибулю та моркву почистити і просмажити на олії. Помідори та кабачки нарізати кубиками і додати до суміші цибулі з морквою, просмажувати треба на невеликому вогні, точніше сказати, томити.

Після того, як кабачки вже приготувалися, треба додати горошок та шматочки болгарського перцю, можна додати вже спеції.

Тут кожен вибирає на свій смак, чи додавати паприку і робити гостру страву, або просто посипати дрібкою солі з перцем. У будь-якому випадку смак буде прекрасним. Після того, як овочі приготувалися, їх треба зняти з вогню і додати трохи суміші томатної пасти з соєвим соусом.

Це досить дивне поєднання, але смак надає відмінний, крім того, овочі здаються соковитішими і ароматнішими. Коли гарнір готовий, треба приступати до приготування основної страви

Рибу треба добре промити, видалити зябра, очистити від нутрощів, бажано натерти лимонним соком та сумішшю спецій. Можна придбати готову спецію для риби, але це не обов’язково.

Після цього загорнути рибку в харчову фольгу і відправити запікатися до духовки приблизно на 20-25 хвилин. Температура для запікання вибирається стандартна – 180 градусів.

Після того, як риба приготувалася, треба дістати її з фольги та нафарширувати овочами. Вийде дуже смачна і головна корисна страва. Можна вибрати інший варіант подачі, нарізати рибку кісками і змішати з овочами. Але перший варіант виглядає апетитніше і краще.

У такій страві буде дуже мало калорій, але по ситності та наявності корисних речовин воно не поступається м’ясним стравам.

Тому, якщо хочеться зробити собі приємно, то найкращим рецептом буде саме риба з овочами.