Як варити згущене молоко? 3 способи

як варити згущене молоко

Хто не любить варене згущене молоко? Чесно кажучи, я маю сумніви, що такі люди взагалі існують. Жарт, звісно. Варена згущене молоко насолода чудова, але її не зобов’язані любити все. Хоча мало хто відмовиться від тортика з прошарком з варенки або печиво з начинкою з неї. Згодні?

Класичний спосіб зварити згущене молоко

Зараз купити варене згущене молоко в магазині не складно: варенку можна знайти від різних виробників і в різних упаковках, а також в різних консистенціях. А ось раніше знайти її було дуже проблематично, тож доводилося варити самостійно.

Давайте розберемося, як варити згущене молоко правильно. «Рецепт», якщо це можна назвати, дуже простий.

Все, що потрібно, щоб зварити згущене молоко, це поставити (а краще покласти) банку згущеного молока в каструлю, залити водою (літри три) і варити на газі пару годин.

Після закипання води згорніть газ на мінімум. Зазвичай вже через дві години згущене молоко доходить до потрібної стадії карамелізації і, можна сказати, готове.

Під час приготування варенки в жодному разі не залишайте каструлю без нагляду надовго. Необхідно час від часу підливати гарячу воду, щоб її постійно була одна і та ж кількість.

Інакше банка може вибухнути, і вся Ваша кухня рівномірно (підлога, стіни, стеля та меблі) буде покрита липкою масою. Після двох годин вимкніть газ, але не діставайте банку з каструлі до повного остигання води в ній.

варене згущене молоко

Варене згущене молоко в мікрохвильовій печі

Іноді можна зустріти й інший рецепт вареного згущеного молока. Він простіше, але обсяги одночасного приготування більшими не вийдуть. А робити треба так: у глибоку тарілку викласти згущене молоко і поставити її в мікрохвильову піч.

Кожні кілька хвилин доведеться діставати тарілку та перемішувати масу. Про готовність Ви можете судити за кольором згущеного молока, а також час від часу пробуйте, що у Вас виходить. Не дуже зручний спосіб, звісно. Також вимагає постійної присутності поряд.

Варене згущене молоко в скороварці

Ще один рецепт приготування варенки – це варити згущене молоко в скороварці. Вважається, що в цьому випадку стежити за нею не треба, та й часу цей процес займає набагато менше.

Отже, заливаємо в скороварку холодну воду і ставимо банку зі згущеним молоком. Рівень води має бути вищим за банки. Закриваємо скороварку, вмикаємо сильний вогонь і чекаємо на закипання води. Після цього через десять-дванадцять хвилин вимикаємо скороварку і чекаємо, коли вода та банка охолонуть.