Знадобиться лише два інгредієнти: як закрити вишні у власному соці

e305248179b82e06ee73d68a9a2d51c7

Джерело: telegraf.com.ua

Чудовий рецепт консервації

Ми ділились рецептом апетитної овочевої ікри на зиму. Тепер розповідаємо, як закрити у банках ароматні вишні у власному соці.

Такі вишеньки стануть чудовою начинкою для десертів, пирогів та фруктових чаїв. Рецептом поділились на “Квіткаінфо”. Це відмінний спосіб зберегти літні ягоди на зиму.

Інгредієнти:

  • 1 кг вишні
  • 200 г цукру

Спосіб приготування:

  1. Підготуйте вишню: переберіть ягоди, видаліть листочки та плодоніжки. Ретельно промийте вишню холодною водою та дайте їй стекти на друшляку.
  2. Видаліть кісточки з вишень. Ви можете використовувати спеціальний пристрій для видалення кісточок або зробити це вручну. Сік, який виділився під час видалення кісточок, не викидайте, а додайте до очищених вишень.
  3. Засипте вишню цукром. Перемішайте ягоди з цукром і залиште на 6-8 годин, щоб вишня пустила сік.
  4. Варіть вишню у власному соці: поставте каструлю з вишнею та цукром на повільний вогонь і доведіть до кипіння. Варіть протягом 10 хвилин, періодично знімаючи піну.
  5. Візьміть чисті, простерилізовані банки і розкладіть по них гарячу вишню з соком. Заповніть банки доверху.
  6. Щільно закрийте банки кришками за допомогою ключа для консервування. Переверніть банки догори дном на рушник і залиште в такому положенні до повного охолодження.

Зберігайте вишню у прохолодному темному місці. Також ми ділились рецептом чудової полуниці на зиму.

Джерело: telegraf.com.ua