Таке «чудо» техніки як мультиварка — зараз є майже кожна господиня. Мультиварка дозволяє приготувати смачні та корисні страви, скоротивши при цьому час приготування. Буряк використовується в рецептах багатьох страв більшості країн світу.
Режим «Готування на пару»
Мультиварка дозволяє приготувати буряки лише за 30 хвилин. Овочі, приготовлені на пару не тільки дуже смачні, а й зберігають у собі майже всі корисні мікроелементи та вітаміни. Щоб приготувати корисні буряки, виберіть «На пару». Перед тим, як помістити буряки у мультиварку, добре вимийте коренеплід. Не в жодному разі не відрізайте хвостик, не порушуйте цілісність шкірки. Потім налийте в прилад воду до позначки і зануріть овоч у чашу без ґрат. Встановіть таймер на 30 хвилин і увімкніть мультиварку.
Режим «Запікання/випікання»
Добре вимийте буряк. Хвостик не відрізаємо. Залийте воду в прилад і покладіть буряк у чашу. У цьому режимі для приготування знадобиться цілу годину. Встановіть таймер на 1 годину та увімкніть прилад. Буряк, приготований в режимі «Запікання/випікання» використовують для приготування деяких салатів.
Режим “Варка”, “Суп”
Як і перших двох способах приготування, передусім необхідно ретельно вимити коренеплід і порушувати цілісність шкірки. Налийте воду в мікрохвильову піч і покладіть буряк. Встановіть таймер на 45 хвилин і увімкніть прилад. Буряк у пароварці, приготовлений у цьому режимі, використовується для борщу.
Режим «Тушкування»
Буряк, приготовлений у режимі «Тушкування» можна використовувати як самостійну страву. Насамперед вимийте коренеплід. Хвостик не видаляємо. Залийте в мультиварку воду, покладіть у чашу плід. Встановіть таймер на 45 хвилин і увімкніть прилад.
Як швидко зварити буряк та моркву на Вінегрет
Салат Вінегрет – не тільки смачна, але й корисна страва. З його приготуванням впорається будь-яка господиня.
Прискорене приготування буряків та моркви традиційним способом.
Для початку поставте ємність із водою на плиту та доведіть її до кипіння. Ретельно вимийте буряк та моркву. Овочі слід занурювати вже у киплячу воду. Через 30 хвилин можна діставати моркву, буряки дайте покипіти на 10 хвилин довше моркви. Для того, щоб овочі швидше охолонули, можна помістити їх на 10-15 хвилин під холодну проточну воду або винести на балкон.
Швидке варіння в мікрохвильовій печі
Ретельно вимийте овочі. За допомогою ножа зробіть неглибокі надрізи на коренеплодах і помістіть їх у звичайні поліетиленові пакети. Виставте потужність на 800 Вт, а таймер – на 10 хвилин. Спробуйте овочі на готовність, якщо вони будуть сируваті, помістіть їх у мікрохвильову піч ще на пару хвилин.