Джерело: telegraf.com.ua
Пошкодуєте, що раніше так не готували
Молода картопля — це особливий вид задоволення, він такий смачний і поживний. Ми його смажимо, готуємо із салом, маком і навіть у вині. Однак сьогодні ми картопля… запечемо.
Печена молода картопля зі спеціями за рецептом Shuba вийде неймовірно смачною. Його можна готувати з різними травами — наприклад, базиліком, часником, паприкою, кмином чи кропом, а можна навіть із міксами спецій та приправ. Подайте його з легким овочевим салатом або з курячими ніжками — близьким сподобається будь-який варіант.
Як приготувати картоплю в духовці
Інгредієнти на 4 порції:
- невелика молода картопля — 1 кг;
- часник, зубчики — 3 шт.;
- олія соняшникова — 45 г;
- сіль, перець чорний мелений, зелень, спеції — до свого смаку.
Спосіб приготування:
- Чистимо і пропускаємо через прес часник. У піалі змішуємо його з соняшниковою олією, сіллю, перцем та спеціями. Все перемішуємо.
- Картоплю ретельно миємо зі щіточкою під проточною водою. Відправляємо його на деко, додаємо заправку. Ретельно перемішуємо та рівномірно розподіляємо по поверхні.
- Деко відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин. За бажанням перевертаємо для підрум’янювання з усіх боків.
Картоплю викладаємо на тарілку та посипаємо подрібненою зеленню. Подаємо з улюбленим салатом.