Лаваш – справжній герой кулінарії, який дарує нам ситні та смачні страви за лічені хвилини. Особливо цінним він буває вранці, коли хочеться поніжитися в ліжку довше, а не стояти біля плити.
Саме тому ми спільно з “Ідеями для сніданку та вечері” пропонуємо вам рецепт смачнючих конвертиків з лаваша з начинкою. Поки закипає чайник, ви з легкістю їх приготуєте, а ваші близькі з задоволенням скуштують рум’яні конвертики за лічені хвилини. Переконані, ви оціните цей рецепт по достоїнству!
Чарівні конвертики з лаваша з шинкою та сиром:
Інгредієнти:
- 2 листи лаваша;
- 100 г шинки;
- 100 г твердого сиру;
- кілька гілочок кропу;
- сіль, перець – за смаком;
- рослинна олія – для смаження.
Приготування:
- Підготуємо все необхідне: наріжемо лаваш на квадрати 20х20 см, а сир і шинку – кубиками. Дрібно порубаємо кріп.
- Для начинки з’єднаємо шинку, сир і зелень, ретельно перемішавши. Рівномірно розподілимо начинку по квадратах лаваша і загорнемо їх конвертиками.
- Розігріємо на сковороді рослинну олію. Викладемо конвертики швом вниз і обсмажимо на повільному вогні до золотистої скоринки з обох сторін (по 2-3 хвилини).
А пам’ятаєте наш рецепт ленивого хачапурі з лаваша з сиром? Ця страва стане ідеальним варіантом перекусу на роботі або в школі.
З лавашем ранок завжди добрий і смачний!
Додатково:
- Не бійтеся експериментувати з начинками: замість шинки можна використовувати курку, ковбасу, гриби, сир, овочі – все, що вам до душі.
- Для більш ситного варіанту додайте в начинку трохи сметани або майонезу.
- Подавайте конвертики зі сметаною, кетчупом, соусом тартар або будь-яким іншим улюбленим соусом.
- Готові конвертики можна не тільки обсмажувати на сковороді, але й запікати в духовці при 180°C 10-15 хвилин.
Смачного!