Рецепт торта Фрез’є з полуницею та шоколадом 

Рецепт торта Фрез'є

Торт з полуницею і шоколадом — це неймовірно смачні і вишукані ласощі, які стануть справжньою прикрасою будь-якого святкового столу. У цьому рецепті поєднуються ніжний бісквіт, легкий крем, ароматна полуниця та шоколад. Приготування цього торта може здатися складним, але, дотримуючись нашого покрокового керівництва, ви зможете створити справжній кулінарний шедевр.

Інгредієнти

Для прикраси:

  • 0,5 кг полуниці;
  • 50 г шоколаду.

Для бісквіту:

  • 3 яйця;
  • 175 г борошна;
  • 175 г цукру;
  • 120 мл молока;
  • 65 г вершкового масла;
  • 10 г соди;
  • щіпка солі;
  • ванільний цукор до смаку.

Для крему:

  • 400 мл молока;
  • 200 г цукру;
  • 200 г вершкового масла;
  • 3 яйця;
  • 70 г крохмалю;
  • 55 мл кип’яченої води;
  • 15 г желатину;
  • ванільний цукор до смаку.

Приготування

Рецепт торта Фрез'є
  1. Приготувати бісквіт.
    У сотейнику з’єднати молоко із вершковим маслом, довести до кипіння. Борошно просіяти в глибоку ємність, перемішати із содою, ванільним цукром та сіллю. Яйця збити з|із| цукром до побіління. Поступово всипати борошняну суміш, перемішати. Частками влити кипляче молоко, перемішати до однорідності. Викласти тісто в застелену пергаментом роз’ємну форму для торта діаметром 24 см, поставити в розігріту до 180 ° С духовку, випекти корж до проби на сірник протягом 30-40 хвилин. Бісквіт остудити, через 3 години витягти з форми, розрізати на 2 пласти.
  2. Приготувати крем.
    Молоко з’єднати із 100 г цукру, довести до кипіння. Яйця збити віночком з цукром і крохмалем, що залишився, тонкою цівкою влити в кипляче молоко. Додати ванільний цукор, проварити, помішуючи віночком, до загусання. Перекласти крем у миску, накрити плівкою, залишити до остигання. Желатин залити водою, залишити до набухання, розтопити, остудити до теплого стану. Збити охолоджений крем із розм’якшеним вершковим маслом і желатином до утворення пишної гладкої маси.
  3. Зібрати торт.
    250 г полуниці розрізати на половинки. Дно та бортики форми вистелити харчовою плівкою. На дно форми покласти один бісквітний корж, по краю встановити половинки ягід. Заповнити основу кремом (частину залишити для оформлення), втиснути в нього цілі ягоди полуниці, накрити другим бісквітом. Оформити крем торт, прибрати в холодильник на 5-6 годин для застигання. Потім вийняти десерт із форми, посипати тертим шоколадом, прикрасити полуницею та подати до столу.

Висновок

Цей торт із полуницею та шоколадом стане вашим улюбленим десертом, який сподобається всій родині та гостям. Приємного апетиту!