Низькокалорійна випічка без шкоди для фігури: 10 рецептів

низькокалорійна випічка

Хто з нас не любить побалувати себе смачним десертом? Але, дбаючи про свою фігуру, багато хто відмовляється від цієї маленької радості. Не варто робити таких жертв! Сьогодні ми поділимося з вами рецептами найсмачнішої випічки, яка не зашкодить вашій стрункості.

Секрети низькокалорійної випічки

  • Заміна пшеничного борошна.  Використовуйте цільнозернове, вівсяне, мигдальне, кокосове борошно – вони багаті на клітковину, вітаміни та мікроелементи, а також містять менше калорій.
  • Менше цукру.  Цукор – головний ворог стрункості. Замініть його натуральними підсолоджувачами: стевією, еритритом, сиропом топінамбуру.
  • Фрукти та ягоди.  Використовуйте замість калорійних кремів. Фрукти багаті на вітаміни, пектин і клітковину, що робить їх ідеальними інгредієнтами для дієтичної випічки.
  • Сир.  Відмінне джерело білка, яке зробить десерт ситним та корисним.
  • Йогурт.  Низькокалорійний і багатий на кальцій, йогурт чудово підходить для приготування дієтичних десертів.
  • Горіхи.  Додайте в тісто або крем подрібнені горіхи – це зробить десерт більш ситним та ароматним.

Рецепти низькокалорійної випічки

1. Фруктовий пиріг з вівсяних пластівців:

  • 1 склянка вівсяних пластівців
  • 1 яйце
  • 1 банан
  • 1 яблуко
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1 столова ложка меду

Змішайте вівсяні пластівці, яйце, розпушувач та корицю. Додати пюре з банана і терте яблуко. Викладіть тісто у форму для випікання та випікайте у духовці при 180°C 30-40 хвилин.

2. Сирний чізкейк без випічки:

  • 200 г знежиреного сиру
  • 100 г йогурту
  • 50 г желатину
  • 100 г ягід
  • 1 столова ложка меду

Замочіть желатин у холодній воді. Розігрійте йогурт на водяній бані, додайте|добавляйте| мед і розтоплений желатин. Сир пропустіть через сито та змішайте з йогуртовою масою. Викладіть сирну масу у форму, прикрасьте ягодами та поставте в холодильник на кілька годин.

3. ПП-кекси з цільнозернового борошна:

  • 100 г цільнозернового борошна
  • 1 яйце
  • 100 мл молока
  • 1/2 банану
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • 1 столова ложка меду

Змішайте борошно, яйце, розпушувач, корицю. Додайте пюре з банана та молоко. Викладіть тісто у формочки для кексів і випікайте у духовці при 180 ° C 20-25 хвилин.

4. Печиво з вівсяного борошна з горіхами:

  • 100 г вівсяного борошна
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г меду
  • 50 г волоських горіхів

Змішайте вівсяне борошно, розм’якшене вершкове масло, мед та подрібнені горіхи. Сформуйте печиво з тіста і випікайте в духовці при 180°C 15-20 хвилин.

5. Яблучний пиріг з вівсяними пластівцями:

  • 100 г вівсяних пластівців
  • 2 яблука
  • 1 яйце
  • 100 мл молока
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1 столова ложка меду

Змішайте вівсяні пластівці, яйце, розпушувач та корицю. Додайте терті яблука та молоко. Викладіть тісто у форму для випікання та випікайте у духовці при 180°C 40-45 хвилин.

пп десерти

6. Морквяний пиріг з сирною начинкою:

  • 100 г моркви
  • 1 яйце
  • 50 г вівсяного борошна
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • 1/4 склянки сиру
  • 1 столова ложка меду

Натріть моркву на дрібній тертці, змішайте з яйцем, вівсяним борошном, розпушувачем і корицею. Викладіть тісто у форму для випікання. Для начинки змішайте сир із медом. Викладіть начинку на тісто і випікайте в духовці при 180 ° C 30-35 хвилин.

7. Сирні мафіни з ягодами:

  • 200 г сиру
  • 1 яйце
  • 50 г вівсяного борошна
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки ванільного екстракту
  • 50 г ягід

Змішайте сир, яйце, вівсяне борошно, розпушувач та ванільний екстракт. Додати ягоди. Викладіть тісто у формочки для маффінів і випікайте в духовці при 180 ° C 20-25 хвилин.

8. Шоколадний брауні без борошна:

  • 3 банани
  • 2 яйця
  • 30 г какао-порошку
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 50 г молочного шоколаду (за бажанням)

Подрібніть банани у блендері. Додайте яйця, какао-порошок та розпушувач. Викладіть тісто у форму для випікання та випікайте у духовці при 180°C 25-30 хвилин. Прикрасьте розтопленим шоколадом (за бажанням).

9. Кокосові мафіни з гарбузом:

  • 100 г гарбузового пюре
  • 1 яйце
  • 50 г кокосового борошна
  • 1/2 чайної ложки розпушувача
  • 1/2 чайної ложки кориці
  • 1/4 склянки кокосового молока

Змішайте гарбузове пюре, яйце, кокосове борошно, розпушувач та корицю. Додайте кокосове молоко. Викладіть тісто у формочки для маффінів і випікайте в духовці при 180 ° C 20-25 хвилин.

10. Фруктовий смузі-боул:

  • 1 банан
  • 100 г замороженої малини
  • 100 мл йогурту
  • 1 столова ложка вівсяних пластівців
  • Волоські горіхи, насіння чіа та ягоди для прикраси

Подрібніть усі інгредієнти у блендері до однорідної маси. Викладіть смузі в миску і прикрасьте горіхами, насінням чиа і ягодами.

Пам’ятайте, що навіть низькокалорійна випічка не повинна стати основою вашого раціону. Дотримуйтесь здорового балансу і насолоджуйтесь десертами розумно!