Ніхто не здогадається, чому салат такий смачний і соковитий: секрет — у полуниці

5e2c1518ffc292364c4d7830f421c203

Джерело: telegraf.com.ua

Будь-яка закуска стане яскравою та ароматною

Ми ділились рецептами простого літнього салату. Тепер розповідаємо про цікавий спосіб розставити смакові акценти в свіжих закусках.

Спробуйте додати полуниці — але не просто накришити, а зробити на її основі ароматну та яскраву закуску. Соус готується з мінімального набору інгредієнтів за лічені хвилини, а результат вас приємно здивує. Рецептом поділились на askthefoodgeek.

Інгредієнти:

  • приблизно 150 г полуниці
  • 2 столові ложки яблучного оцту
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 1 столова ложка меду (за бажанням, якщо полуниця не дуже солодка)
  • 1 столова ложка маку
  • ¼ чайної ложки солі
  • ¼ чайної ложки чорного перцю

Спосіб приготування:

  1. Полуницю промийте та просушіть від вологи, приберіть зелень. Розріжте її на половинки.
  2. Додайте всі інгредієнти в блендер або кухонний комбайн. Збивайте протягом декількох хвилин до повного поєднання.
  3. Перелийте соус у баночку або іншу зручну ємність. Використовуйте соус відразу або зберігайте в холодильнику до 2 тижнів.

Замість маку можна використовувати інше насіння, смак якого вам подобається, наприклад, кунжут або льон. З цим рецептом ви завжди будете мати під рукою чудову добавку до будь-якого салату. Також ми розповідали, як полуницю можна вдало заготувати на зиму.