Готуємо фаршировані перці

фарширований перець рецепти

Фарширований перець відноситься до рецептів болгарської, молдавської та румунської кухні. Основна ідея полягає в тому, щоб наповнити очищений перець м’ясним фаршем або іншими інгредієнтами і зварити його. Готова страва дуже смачна і виглядає незвичайно.

Способів приготування перцю багато і всі вони різняться між собою різноманітністю начинок. Можна використовувати будь-яке м’ясо (яловичину, свинину, філе курки чи індички). Фарш прийнято доповнювати крупою (рисом, гречкою) та овочами (цибулею, морквою).

Любителі вегетаріанської кухні фарширують перці сиром, грибами та навіть сиром. Як приклад спробуємо навчитися готувати фаршировані перці.

Класичний рецепт

Фаршировані м’ясом перці – одна з найпопулярніших страв у літній час. Для його приготування знадобиться близько 10 перців, 500 гр. фаршу та 200 гр. рису. Заправка робиться з моркви, цибулі та томатної пасти. Приготування полягає в наступному:

  • Потрібно вимити перці, відрізати верхню частину та видалити хвостики;
  • Очистити перці від насіння та перетинок, потім занурити їх у киплячу підсолену воду на 1 хвилину;
  • Далі вийняти перці і дати їм охолонути;
  • Відварити рис до напівготовності;
  • Додати у фарш рис і дрібно натерту цибулю;
  • Ретельно переміщати фарш із сіллю та перцем;
  • Начинити перці фаршем;
  • На сковороді підсмажити цибулю та моркву;
  • Додати томатну пасту, сіль та спеції за смаком;
  • Налити в сотейник половину заправки;
  • Поставити у нього перці вертикально;
  • Покласти на кожний перець верхівки;
  • Залити перці заправкою, що залишилася;
  • Поставити сотейник на невеликий вогонь;
  • Гасити під закритою кришкою близько 40-50 хвилин до повної готовності;
  • Готову страву подавати зі сметаною.

Вегетаріанський рецепт

Перці, фаршировані грибами, сподобаються не тільки прихильникам рослинної їжі, а й любителям швидко приготувати смачну страву. Для цього необхідно:

  • Помити перці та розрізати їх уздовж на дві частини;
  • Потім вирізати насіння та занурити в киплячу воду на 30 секунд;
  • Обсмажити гриби та цибулю на сковороді;
  • Додати часник та помідори;
  • Перемішати із сіллю та приправами;
  • Гасити 2-3 хвилини;
  • Викласти перці на змащене|змазати| маслом|мастилом| деко і наповнити заправкою;
  • Посипати зверху тертим сиром;
  • Запікати в духовці 20-30 хвилин;
  • Подати на стіл із зеленню.

Холодна закуска

Фаршировані сиром та зеленню перці не вимагають теплової обробки. Спосіб їх приготування досить простий:

  • Обрізати верхівки перців;
  • Видалити насіння та серцевину;
  • Перемішати сир з кропом чи петрушкою;
  • Додати натертий часник та вершкове масло;
  • Ретельно перетерти отриману масу вилкою;
  • Начинити перці сиром;
  • Розрізати перці на кільця завширшки близько 1 см;
  • Викласти на тарілку та посипати зеленню.