Ароматний десерт із груш з вином, корицею та ваніллю

десерт із груш

Легкий та елегантний осінній десерт з груш, які готуються з цедрою та соком апельсина, корицею, шафраном та ваніллю.

Інгредієнти на 4 порції:

  • Тверда, але стигла очищена груша – 4 шт. (близько 1 кг),
  • Сухе біле вино, наприклад, Совіньйон Блан – 1,5 склянки,
  • Цукор – 1/4 склянки,
  • Свіжий апельсиновий сік – 1/4 склянки,
  • Цедра апельсина – 4 смужки (від 2 апельсинів),
  • Кориця – 1 паличка,
  • подрібнений шафран – 1 щіпка (1/8 чайної ложки),
  • ваніль, очищена від насіння – 1/2 стручка.

Інгредієнти для збитих вершків із шафраном:

  • Жирні вершки – 1 склянка,
  • Подрібнений шафран – 1 щіпка (1/8 чайної ложки),
  • Цукрова пудра – 1-2 столові ложки (або до смаку).
десерт із груш

Приготування:
Витягніть серцевину з груш, використовуючи чайну ложку. З пергаментного паперу виріжте коло так, щоб воно помістилося в каструлю середнього розміру.

Покладіть груші в каструлю разом з вином, цукром, апельсиновим соком і цедрою, корицею, шафраном та достатньою кількістю води, щоб покрити груші (приблизно 3 склянки). Додати ваніль. Накрийте підготовленим колом із пергаменту.

Доведіть до кипіння, потім зменшіть вогонь до слабкого і варіть, періодично перевертаючи груші, щоб вони були вкриті рідиною, поки вони не стануть м’якими (легко проколюються кінчиком ножа), але не розваляться, від 12 до 15 хвилин, залежно від стиглості та розміру . Шумівкою перекладіть груші у велику миску, накрийте пергаментним папером, вийнятим із форми.

Вийміть і викиньте стручок ванілі та корицю. Доведіть рідину до кипіння, що залишилася в каструлі, і готуйте, поки вона не перетвориться на рідкий сироп, від 25 до 30 хвилин. У вас має вийти близько 1 склянки сиропу. Груші залийте сиропом і поставте в холодильник, накривши поліетиленовою плівкою мінімум на 2 години.

Перед подачею приготуйте вершки з шафраном. У маленькій каструлі розігрійте 1/4 склянки вершків та шафран на середньому вогні. Зніміть з вогню і перекладіть у велику миску для збивання; додайте 3/4 склянки вершків, що залишилися. Поставте у холодильник на 30 хвилин. Додайте цукор і збийте на середній швидкості міксера до утворення м’яких піків.

Подавайте груші розрізаними навпіл у неглибоких мисках, із сиропом та збитими вершками із шафраном.