Лікування різних шкірних проблем за допомогою Бепантен

бепантент мазь

Спеціальна формула Бепантен Плюс захищає від розвитку інфекції в місці порізу або травми шкіри, а також прискорює процес відновлення шкіри. Бепантен мазь містить оптимальне поєднання м’якого антисептика та провітаміну В5. Антисептичний компонент забезпечує захист від інфекції, в той час як провітамін В5 прискорює природний процес регенерації шкіри, сприяючи загоєнню. Бепантен® мазь може стати у нагоді в аптечці, якщо вдома є новонароджений, годуюча мати або дитина-непосида. Пелюшковий дерматит, дрібні садна й подряпини, опіки і тріщини на сосках – у лікуванні цих проблем Бепантен® мазь може зіграти не останню роль [1].

Бепантен – для сухої, схильної до подразнення шкіри

Мазь Бепантен – це пом’якшувальний засіб, рекомендований для щоденного використання на сухій, схильній до подразнення шкірі. Її можна використовувати на шкірі, яка піддавалася, наприклад, естетичним процедурам, сонячному впливу або як захист від контакту з миючими засобами чи подразниками. Спеціально розроблена, легка консистенція продукту означає, що він швидко вбирається [2]. Засіб має зволожуючу та заспокійливу дію, зменшує відчуття дискомфорту та стягнутості шкіри, які можуть бути пов’язані з надмірною сухістю.

бепантен

Крем Бепантен – це пом’якшувальний засіб для всієї родини, рекомендований для щоденного догляду за сухою, чутливою та схильною до подразнення шкірою.

Природні процеси зволоження шкіри

Зволоження шкіри – це складний процес, що включає багато механізмів, порушення яких може призвести до надмірної сухості шкіри. За зволоження відповідає вода, присутня в шкірі – як у зв’язаному вигляді, так і у вільній формі, мігруючи до поверхні і випаровуючись через роговий шар [1]. Дуже важливим для стану шкіри є баланс між дифузією води через шкіру і випаровуванням води. Надмірне випаровування є однією з причин сухості, в той час як надмірне зволоження пов’язане з підвищеною проникністю.

Так званий епідермальний бар’єр відповідає за регулювання та уповільнення випаровування води з глибоких шарів шкіри і складається з відповідним чином розташованих клітин епідермісу та сполучної речовини, яка їх з’єднує. Важливим компонентом бар’єру є ліпіди, що виробляються клітинами шкіри: цераміди та холестерин. Вони діють як сполучна речовина, забезпечуючи безперервність епідермального бар’єру. Повноцінно функціонуючий епідермальний бар’єр бере активну участь у зволоженні шкіри [3].

Лікування різних шкірних проблем за допомогою Бепантен

Мазь Бепантен – це препарат з подвійною дією, що забезпечує оптимальне зволоження шкіри ззовні та стимулює природні механізми зволоження та регенерації шкіри зсередини. Це пом’якшувальний засіб для всієї родини, незалежно від того, чи це новонароджений, немовля або дорослий, рекомендований для щоденного догляду за сухою, чутливою і дратівливою шкірою [2].

Література

1. Williams, Hywel C. Atopic dermatitis: the epidemiology, causes and prevention of atopic eczema. Cambridge University Press, 2000. Page 25

2. Werfel, T., et al. “Eczematous reactions to food in atopic eczema: position paper of the EAACI and GA2LEN.” Allergy 62.7 (2007): 723-728.

3. Ehlers I, Worm M, Sterry W, Zuberbier T. Sugar is not an aggravating factor in atopic dermatitis. Acta Dermatol Venereol 2001; 81:282–284.

Джерело: https://www.bepanthen.ua/