Ефектний гардероб: що таке пальто із вареної вовни?

пальто з вареної вовни

Мода на шерстяні пальта ніколи не втратить своєї актуальності. Пальто з вовни – це не тільки елегантно, а й тепло, якісно та зручно.

Шерсть давно використовується людиною для виготовлення одягу. Овечі шкіри почали переробляти ще кілька століть тому.

Справжня овеча вовна має відмінні водостійкі якості, а також дуже тепла, в такому пальті можна спокійно ходити всю зиму і не бояться замерзнути.

Варена шерсть: що це?

Особливий вид матеріалу, що отримав назву вареної вовни – це унікальне плетіння ниток вовни, завдяки спеціальній техніці, з такого матеріалу, виходить чудова тканина для пошиття теплих пальт і кардиганів.

Цей вид переробки прийшов до нас із Середньовіччя, і відтоді зберігається технологія обробки. Вовняну тканину виварюють у мильній воді, після того, як виріб готовий, його фарбують і прикрашають.

Принадність цього матеріалу в тому, що при виробництві не використовують жодної хімії, тканина зберігає свої природні властивості, залишається щільною і дуже теплою.

Виробництво вареної вовни зосереджено переважно в Австрії та Південній Америці. Лоден, або волосяна тканина, в Росії більш відома як варена вовна і має все більший попит.

Що стосується забарвлення, то натуральний колір вареної вовни, блакитно-зелений, фарбують у виробництві у різні кольори, виходять елегантні моделі.

вовняне пальто

Переваги

Якщо ви ще думаєте, купувати пальто з вареної вовни чи ні, познайомтеся з його достоїнствами:

  • Варена вовна дуже тепла, носити пальто з такої вовни можна до початкових холодів. Такий матеріал дуже міцний та якісний, не продувається і не промокає, можна сміливо гуляти у пальто під час дощу чи снігопаду.
  • Пальто з вареної вовни відмінно підкреслить фігуру своєї власниці, тому що матеріал еластичний, і добре лягати, підкреслюючи форми.
  • Пальто з вареної вовни носити можна практично з усім, воно чудово поєднується з класикою, незвичайними принтами. Можна сміливо одягати спідниці та сукні, на прогулянку – джинси, це пальто поєднується гармонійно з будь-яким стилем, виглядає дуже дорого та красиво.

Доповнити образ можна витонченими черевиками або батильонами, невеликою сумочкою та гарним шарфом, навколо шиї, а також шапочкою в тон. Тона вибирає кожен на свій смак, асортимент пропозицій пальто з вареної вовни зараз дуже різноманітний.

Носити пальто можна до середини зими, при цьому не боячись ніяких опадів.