Який макіяж зробити у дощову погоду?

стойкий макияж

Осінні дощі та тумани – не завада гарному макіяжу. Але щоб він вийшов ще й стійким, треба дотримуватися кількох корисних порад.

Перший з них – мейк-ап краще “зчепиться” зі шкірою, якщо добре її підготувати.

У чому полягає підготовка? У хорошому очищенні та зволоженні. Пінка, тонік, сироватка зі зволожуючою дією, денний або вечірній крем – і можна приступати до нанесення декоративних засобів.

Порада друга якраз стосується вибору продуктів для макіяжу.

Протистояти дощу та вогкості зможуть стійкі тональні основи, але для сухої шкіри знадобиться та, що має у складі силікони, а для жирної та змішаної стане в нагоді тон із матуючим ефектом.

Додатково зафіксувати шар тонального засобу можна розсипчастою пудрою, а освіжати макіяж протягом дня компактним.

Сухі текстури бронзерів або хайлайтерів у дощовий день використовувати небажано: вони напевно потечуть і залишать некрасиві смужки на обличчі. Віддайте перевагу кремовим текстурам цих засобів у форматі зручних стиків.

макіяж у дощ

Третя порада буде корисною для створення стійкого макіяжу очей.

Використовуйте не сухі, а кремові або рідкі тіні пастельної гами, підводку та туш беріть водостійкі. Тушшю краще пофарбувати тільки верхні вії, а підводкою не малювати широкі стрілки, обійшовшись тонкою лінією на верхньому столітті.

Четверта порада – якщо турбуєтеся за зовнішній вигляд брів у мокру та вітряну погоду . Надати їм колір можна за допомогою стійких тіней, відтінок яких схожий на відтінок коріння волосся, а зафіксувати форму вдасться завдяки спеціальному прозорому гелю.

П’ята порада – вибір помади.

Щоб помада з губ не затекла за контур і лежала рівним шаром, візьміть для макіяжу матову версію, а губи заздалегідь обведіть стійким олівцем. Втім, і олівець нагоді для надання шкірі губ потрібного відтінку, тільки перед цим буде корисно змастити губи бальзамом для живлення та захисту.

І шоста порада – мінімум косметики в дощ

У похмурий день, коли мрячить дощ, декоративної косметики взагалі варто використовувати якомога менше. Чим мінімалістичнішим буде макіяж, навіть створений за допомогою водостійких засобів, тим більше шансів, що він протримається на шкірі весь день.