Готуємося до холодів: навіщо потрібен колд крем і кому він підійде?

что такое код крем

Осінь уже господарює на вулиці, а за нею прийде і зима, з морозами та холодними вітрами. У таку погоду шкірі обличчя доводиться несолодко: під впливом холоду вона дратується, сохне та лущиться. Причому це стосується як дорослих, так і дітей.

Що робити та як забезпечити особі захист? Придбати спеціальний засіб, який називається колд-крем .

Він не є якоюсь ультрасучасною новинкою: вперше колд-крем створив Гален, відомий лікар. Сталося це у 2 столітті нашої ери, а рецептура крему була дуже простою: до складу входили віск, вода та олія оливи.

Пізніше оливкову олію замінювали мигдальною, а просту воду — рожевою. Популярність колд-крем здобув і в акторів театру минулих століть: його завдавали перед гримуванням, а потім їм знімали шар гриму.

Зараз цей засіб використовують ті, хто багато часу проводить на вулиці взимку і хоче вберегти шкіру від негативної реакції на холод і вітер.

kold krem

Що у складі сучасних колд-кремів?

Бар’єрну функцію забезпечить вазелін або бджолиний віск. Для пом’якшення і зволоження шкірних покривів в рецептуру вводять термальну воду, натуральні масла, сквалан, а за зняття почервоніння відповідає бісаболол або екстракт бавовни.

Текстура колд-крему досить щільна і жирна, а склад якісного засобу має бути гіпоалергенним та коротким.

Кому він знадобиться?

  • Дорослим людям із сухою та чутливою шкірою, яка болісно реагує на холод,
  • Дітям, яким належить прогулянка у морозний та вітряний день.
  • Колд-кремом користуються і любителі активного відпочинку взимку,
  • Люди, які змушені працювати за умов низьких температур на вулиці.

Який ефект очікувати від чаклуна-крему?

  1. Він служить надійним захистом від вітру та холоду, знижуючи ризик почервоніння та подразнення шкіри. Тому його неодмінно треба наносити на обличчя та руки перед виходом із дому взимку.
  2. Він здатний забезпечити відновлення шкіри після обвітрювання та легкого обмороження. Також колд-крем радять використовувати як засіб регенерації покривів шкіри після агресивних косметичних процедур: пілінгів, чисток.
  3. Якщо колд-крем не подобається саме як бар’єрний засіб для обличчя, ним цілком можна замінити молочко для зняття макіяжу. Тільки після нього знадобиться вмитися з пінним засобом, щоб не отримати забиті пори та відчуття плівки на шкірі.

Маючи в запасі тюбик колд-крему , можна не перейматися тим, що зимова погода нашкодить шкірі. Але багато чого від нього вимагати не варто: він не замінить звичного догляду за обличчям, а виступить тільки захистом від зовнішніх впливів.