Як доглядати за кришталевою люстрою: поради та рекомендації

кришталева люстра

Мода на кришталеві люстри не проходить, навпаки вона залишається на високому рівні. На це впливає не тільки незвичайна чарівність цього виду освітлення, але й стиль гламур, що домінує у багатьох квартирах, який любить зіставлення дизайну інтер’єру з люстрою. Після вибору люстри слід дізнатися про те, як її доглядати. Про що слід пам’ятати, а від яких процедур краще відмовитись?

Може здатися, що в епоху сучасного дизайну інтер’єру люстра більше не займатиме центральне місце в оформленні, але цей тип освітлення використовується в багатьох інтер’єрах. На це впливає химерна обробка кришталевих люстр, а також їхня розкішна і дуже витончена форма. Кристали, як і скло, добре поєднуються практично з усіма матеріалами. Вони візуально цікаві, досить практичні та естетичні. Тому не дивно, що багато людей воліють таку люстру не лише у своєму будинку, а й у службовому приміщенні чи навіть в офісі.

Але за кришталевими люстрами необхідно правильно доглядати. А що, власне, має на увазі правильний догляд за ними?

Абетка систематичного догляду

догляд за люстрою

При купівлі кришталевої люстри у багатьох людей виникає безліч питань і сумнівів, чи це її обробка, чи правильний розмір. Багато людей не знають або не мають ідеального уявлення про те, як прикрасити люстрою вітальню, спальню або будь-яку іншу кімнату, і це збентежує при покупці.

Вибір відповідної моделі – це лише один із двох кроків до того, щоб мати люстру бажаної форми. Адже треба враховувати ще й особливості догляду, про які варто дізнатися трохи більше.

Варто почати зі стандартного чищення. Будь-яку люстру потрібно і варто чистити дуже ретельно хоча б раз на рік. Протирати та освіжати, з іншого боку, слід не рідше 3-4 рази на рік.

Під час щотижневого прибирання можна також видаляти павутину або пил, що осів на люстрі. Для цього ідеально підходить віник із пір’я або вовни.

Крім того, м’яка бавовняна тканина або рукавичка стануть хорошим матеріалом для протирання кришталевої люстри.

Чи можна проводити вологе прибирання кришталевої люстри?

Кришталеву люстру також слід іноді мити. Навіть найсильніші забруднення можна видалити за допомогою теплої мильної води або м’якого засобу для миття посуду.

Після кожного такого чищення люстру потрібно ретельно промивати водою і витирати насухо.

Звичайно, існують і професійні засоби для чищення кришталевих люстр. Багато хто з них при використанні позбавляють необхідності полірування або сушіння кристалів. Тому їх варто використовувати, якщо хочеться скоротити час, що витрачається на чищення світильника.