Слаггінг. Чи варто спробувати новий тренд із соціальних мереж?

слаггінг

Соціальні мережі, особливо TikTok, виливають на нас величезний масив інформації, трендів і різноманітних хитрощів, від яких часто паморочиться в голові. Проте нашу увагу привернув один вірусний тренд. Мрієте мати шкіру, немов у немовля? Робите для цього божевільні речі та все дарма? У вас суха або зневоднена шкіра з лусочками, яких ви ніяк не можете позбутися? Саме слаггінг може стати вашим порятунком. Якщо ж у вас комбінована або жирна шкіра, краще уникайте цього дива, щоби не довелося воювати з прищами.

Небагато науки для початку

Косметична продукція складається, зокрема, із зволожувачів та оклюзивів. Зволожувачі – це компоненти, які зв’язують воду із навколишнього середовища та таким чином зволожують шкіру. Оклюзіви захищають шкіру від впливу довкілля і, що найважливіше, працюють як бар’єр, що утримує вологу в шкірі. Це засоби з високим вмістом таких інгредієнтів, як сквалан, арганова олія, ланолін та олія з дерева ши.

як зробити слаггінг

Слаггінг використовує оклюзив на основі вазеліну, щоб гарантувати, що всі нанесені продукти, наприклад креми для шкіри або сироватки, не зможуть «втекти». У цьому випадку вони діятимуть максимально довго.

Як і наскільки часто робити слаггінг?

Слагінґ – це фактично останній крок вечірнього догляду за шкірою. Особливо в зимові місяці, слаггінг – це порятунок для шкіри, покритої лусочками та виснаженою холодом, морозом та вітром. Достатньо робити його тричі на тиждень, відповідно до потреб шкіри.

Принцип слаггінгу дуже простий. Він полягає в нанесенні на шкіру ваших улюблених засобів – сироватки і крему для шкіри – і додатково поверх них тонкого оклюзиваного шару на основі вазеліну або з вмістом ланоліну, сквалана, арганового масла або олії з дерева ши. Якщо вас турбує почуття жирності на обличчі, цей тренд, безперечно, не для вас. В інших випадках – сміливо спробуйте. Перед нанесенням оклюзива на крем збризкайте обличчя зволожуючою емульсією для шкіри. Оскільки що більше зволоження, то краще.